Bente Olesen

Hurra for Mattia, som jeg mødte første gang for ca. 3 måneder siden. På det tidspunkt døjede jeg med mit højre ben, hvor både knæ og hofte var kraftigt hævet, og jeg havde en skæv, haltende gang. Ofte havde jeg smerter, specielt i knæet, men forskellige øvelser holdt mig dog i gang, så jeg kunne klare mit arbejde som SOSU-vikar, selv om jeg var godt brugt og træt, når jeg kom hjem.
Mine problemer har nok stået på i omkring 10 år, og lægen havde dømt det som ”typisk slidgigt”, på baggrund af et røntgenfoto og nogle bevægelsesundersøgelser. Tilbud: ny hofte. Jeg har dog selv holdt på, at det var musklerne, som smertede og diverse gigtøvelser hjalp også. Alligevel var der stærkt smerteplagede perioder, og det blev sværere og sværere for mig at gå vores elskede ture i naturen med hundene. Jeg havde sågar overvejet en terrængående rollator, for ofte fungerede indkøbsvognen som sådan for mig.
Så hørte jeg om Mattia, og allerede første behandling reducerede smerterne i knæet, og efterfølgende mærkede jeg bedring efter hver gang. Mattia sagde, at hun oplevede mig som spændt helt ind i en presenning, som var snøret helt forkert sammen, og hun løsnede gradvis de forskellige skæve ”snøringer”, og jeg oplevede hele tiden, at jeg blev mere og mere fri både i kroppen og i bevægelserne og også fik meget mere energi. Mattia gav mig nogle ret lette øvelser, som understøttede behandlingen effektivt, og efter ca. 2 måneder gik jeg en tur på 4 km. uden at mærke ubehag i benene. I skrivende stund efter 12 behandlinger bevæger jeg mig næsten normalt rundt og tror på, at de sidste spændinger i benets muskler og dermed min halten også snart forsvinder. Det tager lidt tid, for de mange små muskler, som i mange år enten er blevet overanstrengt eller brugt forkert, skal have tid til at komme rigtig i gang igen.

Så tusind tak, Mattia for mit nye og bedre liv, hvor jeg kan passe mit arbejde uden smerter og overvældende træthed og igen kan komme ud i naturen.